Tips en trucs voor kattentuigje

De meeste experts raden aan om al vroeg in het leven aan een kattentuigje te wennen, maar dat betekent niet dat u een oude kat geen nieuwe trucs kunt leren. De volgende tips kunnen u helpen.

Zoek een kattentuigje waarmee uw kat zich prettig voelt:

Dit kan tijd kosten en kan ook gebeuren bij verkeerde aankopen. Als u een harnas hebt geprobeerd en uw kat blijft weigeren mee te werken, kan dat zijn omdat ze zich ongemakkelijk voelt. Probeer in plaats van op te geven een kat tuigje zacht of kattenharnas vest te gebruiken. Katten kunnen kieskeurig zijn, en misschien moet u op zoek naar verschillende stijlen en materialen voordat u een harnas vindt dat uw kat leuk vindt.

Kies de juiste maat voor het kattentuigje:

De juiste pasvorm/maat is ontzettend belangrijk. De kat glijdt gemakkelijk uit een te grote kattentuigje. Een te kleine zal onplezierig of onmogelijk te sluiten. Hoe dan ook, een katten harnas die niet goed past is nutteloos. Volg de maatrichtlijnen en meet altijd twee keer voor aankoop.

Voordat u de kattentuigje aanzet, laat uw kat zich ermee vertrouwd maken:

Houd de tuig binnen handbereik zodat uw kat ermee kan snuffelen of spelen. Dit kan helpen om angst weg te nemen.

Laat uw kat de harnas alleen meenemen in het appartement:

Voordat u probeert uw kat naar buiten te brengen, moet u haar een paar minuten per dag de harnas laten dragen. Dit zal haar helpen er aan te wennen.

Oefen eerst binnenshuis

Zodra uw kat bekend is met het harnas, bevestigt u de riem en oefent u het lopen door het huis. Dit stelt u en uw kat in staat te wennen aan het gebruik van de kattentuigje in een veilige en stille omgeving.

Gebruik traktaties om aan te moedigen

Als u uw kitten een traktatie geeft, kan dat een positieve associatie met het dragen van de xxx oproepen. Hem een lekkere traktatie aanbieden is ook een goede manier om je goedkeuring over te brengen en goed gedrag te versterken.

Neem uw kat altijd mee naar buiten

Als je haar toestaat om alleen uit te gaan, kun je de boodschap sturen dat dit acceptabel gedrag is, en de meesten zullen dat blijven doen als je geen harnas en riem draagt.

Wees geduldig.

Niet alle katten zullen onmiddellijk een harnas gebruiken, en sommige hebben iets meer tijd nodig dan andere. Wees geduldig met uw kitten en laat u niet verleiden om na een paar pogingen de handdoek in de ring te gooien.

Hoewel er misschien een handvol katten zijn die weigeren samen te werken met een beetje tijd, geduld en oefening, kunnen de meeste met succes worden getraind om te lopen met een kattentuigje.

En wat hielp u en uw kat?
Heeft u er lang aan gewend geraakt?
Was uw kat de eerste keer gelukkig met u?
Wij verheugen ons op vele commentaren!

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

ALLEEN TOT 27.11.2023
ALLEEN TOT 20.11.2022
0
0
0
0
0
0
Tage
0
0
0
0
Stunden
0
0
0
0
Minuten
0
0
0
0
Sekunden
BLACKFRIDAY SPECIALE!
20% vanaf 20 EUR bestelwaarde!
CODE: BLACKFRIDAY20